Mirage cu Maria Roibu si Discover Transilvania cu Vlahia Inn"

27.11.2013 13:21

Radio Satu Mare

Sambata 23 noiembrie 2013 Institutul Cultural Roman

Ambasada Romaniei Paris 

 
 
de Radio Satu Mare cu sprijinul scriitoarei Maria Roibu ( completare)
 
Maria Roibu scriitoare, a lansat volumul de versuri bilingv,"Mirage".
La acest eveniment au participat mai multi artisti si grupuri de muzicieni.
 
Claudiu Sarpe, muzician de origine romana, stabilit in Olanda, si-a punctat prezenta prin piesa "Maria", piesa pe care a compus-o in acest an si care a fost o adevarata poveste de dragoste, pe tema careia pictorita Daniela Balanescu a realizat in direct un tablou superb si mult apreciat de catre invitati.
 
Artista plastica Daniela Balanescu, a prezentat o frumoasa galerie de tablouri personale, pe care o vom prezenta intr-un articol urmator.
 
Dar sa nu uitam Maria Roibu… reala "Maria" din repertoriul lui Claudiu Sarpe care a fost si o buna prezentatoare, pe langa faptul ca a organizat, coordonat si supravegheat intregul eveniment. Grupul lui Johnny Mitrache insotit Alexandre Federiuc, Robert Erdei  si George Pirvu… surprinzator ca intotdeauna, a interpretat  frumoase balade de dragoste in prezenta doamnei care il inspira, sotia sa Corina Raluca Mitrache insotita de cele doua fiice.
 
Noemi Sarpe, fiica muzicianului Claudiu Sarpe, a interpretat doua piese, una in maniera jazzistica, acompaniata la chitara de catre tatal ei si una pop in compania Gabriel Craciun, membru al grupului Ziurel. Noemi este un tanar talent de pe meleagul tarilor de jos, cu un palmares impresionant in tara sa natala, Olanda. Tanara solista a reusit sa impresioneze publicul intr-un mod spectaculos.
 
Madalina Coca, o solista cu o voce superba si impunatoare a umplut sala de sarbatoare, timp in care am uitat ca suntem la Institutul Cultural. A fost un adevarat spectacol, in care decibelii au intrecut masura spre uimirea celor care joaca rolul de proprietari ai Consulatului Roman. 
 
Bineinteles capacitatea incaperii a fost mult prea mica pentru un eveniment de asemenea complexitate. Grupul Ziurel Band, o trupa cu un potential foarte bun de care avem nevoie pentru a demonstra ca talentele din Romania sunt de cea mai buna calitate, a sustinut un recital in care a surprins publicul la un mod nemaipomenit.
Vlahia Inn, initiatorii proiectului Discover Transilvania au marcat evenimentul prin prezentarea regiunii Bran Moeciu, regiune pe care o promoveaza cu succes in Diaspora. Scriitoarea Iuliana Costiuc, a prezentat romanul Sticla lui Klein, prin vocea Cezarei si a lui Stefan, membrii ai grupului Ziurel.
 
La acest eveniment au participat nu doar cetateni romani ci si cetateni de origine spaniola, argentiniana, franceza, olandeza si altii.
Artisti si Interpreti care prin munca si efortul lor promoveaza cultura.
Din fericire Cultura Romaneasca incepe sa se faca simtita si in strainatate, cu ajutorul celor ce lupta pentru promovarea talentelor din frumoasa noastra tara, Romania.
 
 
 
 

Înapoi

Subiect: Mirage cu Maria Roibu si Discover Transilvania cu Vlahia Inn"

Niciun comentariu găsit.

Comentariu nou

Contact

ROMNEWSMEDIA INTERNATIONAL

Înregistrare eveniment nou

Vă rugăm înscrieți informațiile de mai jos:

© 2013 Toate drepturile rezervate.

Creați un site gratuitWebnode