Italia, Sacile: expoziţie de cinci stele a maestrului Florian Doru Crihana şi vocea angelică a mezzosopranei Lavinia Bocu

11.10.2014 16:33

de Adrian Melicovici, Cati Florea

Sâmbătă, 10 octombrie, a avut loc la Sacile în Italia, expoziţia " Sacile- Venezia, un impressione satirica di Florian Doru Crihana", protagonist fiind maestrul cu acelaşi nume. Evenimentul a avut loc la Palazzo Ragazzoni din localitate, cu participarea Consulatului din Trieste, prin consul general Cosmin Dumitrescu şi consul Mirela Dumitrescu ( foto10) precum şi a mezzosopranei Lavinia Bocu, însoţită de mama sa, de la Cluj Napoca. Bineînţeles, principal organizator a fost Asociaţia G. Enescu- preşedinte prof. Carina Cesa Sava din Sacile şi au mai participat inclusiv membrii ai primăriei din Sacile. 
 Expoziţia a prezentat zecilor de vizitatori o colecţie impresionantă de tablouri ale maestrului Florian Doru Crihana ( foto 1) , reprezentând imagini în viziunea artistului, din Veneţia şi Sacile. Aceste picturi diferă de cele clasice pe pânză, în sensul că ele trebuiesc începute şi finalizate în aceeaşi zi de către pictor, într-o concentraţie şi muncă maximă.
 Consulul General al României la Trieste, s-a numărat printre vorbitori, arătându-se încântat de tematica serii şi asigurând publicul prezent că instituţia pe care o reprezintă susţine şi este întotdeauna alături la acest gen de evenimente.
Seara a fost aureolată de un recital al mezzosopranei clujence Lavinia Bocu ( foto 2) , sosită pentru a doua oară la Sacile. Vocea artistei a încântat publicul care a aplaudat continuu la finalul evoluţiei sale. Mezzosoprana a fost acompaniată la pian de maestrul italian Marco Colombaro.
Despre toate acestea veţi citi pe larg în revista România Ta Diaspora, în numărul de pe luna octombrie inclusiv aici sau pe portalul romnewsmedia.com ori pe site-ul partenerului nostru, Diaspora Tv.
 
 

Înapoi

Subiect: Italia, Sacile: expoziţie de cinci stele a maestrului Florian Doru Crihana şi vocea angelică a mezzosopranei Lavinia Bocu

Niciun comentariu găsit.

Comentariu nou

Buletin informativ

Înscrieți-vă la buletinul nostru informativ:

Contact

ROMNEWSMEDIA INTERNATIONAL

Înregistrare eveniment nou

Vă rugăm înscrieți informațiile de mai jos:

© 2013 Toate drepturile rezervate.

Creați un site gratuitWebnode